Fläderblomsvin

Serverar: 2 portioner

Ett mycket gott och speciellt vin, som är lätt att göra själv. Blommor från äkta busken "Sambucus nigra" plockar du en dag när det inte regnar.

Ingredienser

  • 1 1/4 liter vatten
  • 30 fläderblommor
  • 1 flaska 75 cl Brännvin Special
  • 1 msk citronsyra
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet. Låt det kallna. Lägg ner krossade fläderblommor i en rengjord kruka eller rostfri hink. Tillsätt det kokta vattnet och Brännvin Special. Låt dra i 24 - 48 timmar. Sila och blanda i citronsyra, som rörts ut i så lite hett vatten som möjligt, så syran löses upp. Lägg i sockret som lösts upp i lite hett vatten som möjligt. Häll upp vinet i perfekt rena flaskor. Sätt i korkar eller skruva på perfekt rena lock. Förvara svalt. Håller i åratal. Servera fläder vinet väl avkylt med många isbitar. Blir ca 2 liter vin.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben