Fläderchampagne

Tid: 5 dagar 20 minuter

Att göra bubblande fläderdryck är ett trevligt sommarpyssel. Med lite tur bildas några procent alkohol. En fantastiskt god hemgjord champagne.

Ingredienser

  • 15 klasar nyplockade fläderblommor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 ¼ liter vatten
  • ½ citron, gärna ekologisk
  • Instruktioner

    1. Rensa fläderblommorna från ev. insekter, men skölj dem inte.Blanda socker, vinäger och vatten i en stor bunke.
    2. Skölj citronen noggrant och skala av det yttersta gula med en potatisskalare. Pressa ut saften och tillsätt saften och skalet i bunken tillsammans med fläderblommorna.
    3. Rör om och lår stå övertäckt i sval rumstemperatur ett dygn.
    4. Sila saften genom en silduk och häll upp på väl rengjorda glasflaskor eller plastflaskor med kork. Fyll inte flaskorna ända upp.
    5. Låt stå i sval rumstemperatur i 3-4 dagar.Kontrollera en av flaskorna för att se om drycken blivit kolsyrad. Bubblar den ställer du in flaskorna i kylen, annars låter du dem stå kvar i rumstemperatur ytterligare några dagar.Kontrollera därefter kolsyran på nytt. Lätta ev något på locket för att släppa ut lite kolsyra så att inte flaskorna exploderar av trycket.Skruva sedan på korken igen.
    6. Servara väl kyld. Förbruka champagnen inom 3 veckor från tillverkningsdatumet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben