Dessa mördegsformar fyllda med flädersmakande fromage är ett måste på din nästa bjudning. De kräver lite tid - men resultatet blir mycket läckert.
Ingredienser
Formar
100 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
Fyllning
3 gelatinblad
1 ägg
2 msk strösocker
2 msk koncentrerad flädersaft
2 dl vispgrädde
Garnering
Chokladgarnityr, t.ex. kringlor eller tunna chokladplattor
Tillbehör
Aluminiumformar
Instruktioner
- Gör formarna:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller med maskin.
- Tryck ut degen i formarna. Tumma ut den jämnt och längs med formarnas kant. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
- Gör fyllningen:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smaksätt med flädersaften.
- Vispa grädden tjock. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Smält dem i en kastrull eller i mikron. Låt gelatinlösningen svalna något. Tillsätt den sedan i äggsmeten under vispning.
- Rör ner grädden i smeten. Låt krämen stelna något i kyl, ca 15 minuter.
- Fyll formarna med fläderkrämen, likt runda kupoler. Låt formarna stå i kylskåp en stund. Garnera med choklad innan de serveras.
Kommentarer (0)