Fläderjello

Serverar: 4 portioner

Ser så härligt läcker ut!

Ingredienser

  • 6 st gelatinblad
  • 5 dl ospädd fläderblomssaft
  • 1 dl vatten
  • 2 droppar röd karamellfärg
  • 12 st myntablad
  • 24 st hallon
  • 12 st ätbara blommor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatin i kallt vatten i 5 minuter. Värm saft och vatten i en kastrull.
    2. Ta upp gelatinet ur vattnet. Låt det smälta i den varma saften under omrörning. Låt saften svalna något. Blanda 1 dl av saften med röd karamellfärg.
    3. Häll lite ofärgad saft i fyra höga glas. Lägg i några bär, blad och blommor. De flyter upp till ytan. Låt stelna i kylen en timme.
    4. Häll på röd saft och lägg i bär, blad och blommor. Låt stelna. Upprepa med gul respektive röd saft tills glaset är fyllt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben