Fläderkaka

En riktig fräsch sommarkaka med krämig fyllning och glasyr.

Ingredienser

  • ½ dl mjölk
  • ½ dl koncentrerad fläderblomsdryck
  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ msk koncentrerad fläderblomsdryck
  • 2 äggulor
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 2½ msk koncentrerad fläderblomsdryck
  • 2 ägg
  • Topping
  • Eventuellt jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver, rör varsamt smeten slät. Tillsätt mjölk och fläderblomsdryck och rör igen. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan ca 35 minuter. Kontrollera att kakan är klar med en provsticka. Låt den svalna.
    3. Fyllning: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst och tillsätt fläderblomsdrycken så den vispas in i smöret tillsammans med äggulorna.
    4. Dela kakan och bred ut smörkrämen emellan de båda delarna. Lägg kakan på ett fat och gör till sist glasyren. Blanda ihop alla ingredienser och bred över kakan så den rinner fint ner över kanterna. Låt stelna och dekorera eventuellt med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben