Fläderlikör

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 veckor

Det här har jag inte provat själv.

Ingredienser

  • 1 klase färsk eller torkad fläderblom
  • 5 hackade enbär
  • 1 pomeransskal
  • 1 tsk kummin
  • 50-75 cl Brännvin Special
  • 1-2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Lägg smaksättarna i en flaska och häll på brännvinet. Fyll på med 1-2 dl socker beroende på smak och spritmängd. Man kan också använda råsocker eller 1 dl honung om man vill ha en simmigare likör.
    2. Låt flaskan stå i rumstemperatur ca 14 dagar, men helst ännu längre. Skaka flaskan varje dag.
    3. Smaka av och filtrera eller sila bort örterna. Sötman och styrkan går att justera efter hand.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben