Fläderparfait

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

Enkel att göra - god att äta

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl grädde
  • 3 dl konc flädersaft
  • 4 dl färska jordgubbar el 400 g frusna
  • 2-3 myntablad
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna med florsockret till fast skum. Vispa grädden krämig och blanda med äggvitevispet och flädersaften. Häll upp i portionsglas och ställ i frysen minst 4 timmar.
    2. Rör ihop jordgubbarna med sockret och ringla det över parfaiten innan det serveras. Ca 30 min innan den ska ätas bör den tas ur frysen. Garnera med jordgubbar och myntablad. Den kan också serveras som på bilden, på tallrik med sås runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben