En frisk sorbet som serveras till sommarens jordgubbar.
Ingredienser
2 dl outspädd flädersaft
1 äggvita
2 dl vispgrädde
Servering
1 liter jordgubbar
1-2 msk socker
6 basilikablad
Instruktioner
- Häll saften i en vid form.
- Ställ in den i frysen och frys tills saften är en halvfryst issörja, den får inte vara rinnande.
- Rör om ett par gånger under infrysningen, så att det blir jämnt fryst.
- Vispa grädden.
- Blanda den frysta flädersaften med äggvitan.
- Rör i grädden.
- Fördela blandningen i portionsformar och ställ in i frysen i 2-3 timmar.
- Skiva eller dela jordgubbarna och strö på sockret.
- Strimla basilikabladen och strö dem över.
- Stjälp upp flädersorbeten på tallrikar och servera med jordgubbarna.
- Hoppas att det smakar bra!
Liknande recept
Kommentarer (0)