Flädervirvel

Serverar: 3-4 portioner

Somrigt! Men du kan förstås göra den närhelst du vill ha lite mera sommar.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 knapp msk gelatinpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop äggvitan med sockret och fläderblomssaften i en skål. Lös gelatinpulvret i det kokande vattnet. Häll ner i den kalla blandningen under vispning. Fortsätt vispa 30 minuter på högsta hastigheten. Ställ i kylskåpet.
    2. Vispa grädden med vanlijsockret och kakaon. Lägg en försvarlig klick av både kakaogrädden och fläderröran i ett serveringsglas. Rör ett par varv så det bildas en virvel. Garnera med ett myntablad eller en jordgubbe.
    3. Portvin är inte dumt till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben