Somrigt! Men du kan förstås göra den närhelst du vill ha lite mera sommar.
Ingredienser
1 dl strösocker
2 äggvitor
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 knapp msk gelatinpulver
1 dl kokande vatten
2 dl vispgrädde
1 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Rör ihop äggvitan med sockret och fläderblomssaften i en skål. Lös gelatinpulvret i det kokande vattnet. Häll ner i den kalla blandningen under vispning. Fortsätt vispa 30 minuter på högsta hastigheten. Ställ i kylskåpet.
- Vispa grädden med vanlijsockret och kakaon. Lägg en försvarlig klick av både kakaogrädden och fläderröran i ett serveringsglas. Rör ett par varv så det bildas en virvel. Garnera med ett myntablad eller en jordgubbe.
- Portvin är inte dumt till.
Kommentarer (0)