Fläskbensgryta

Serverar: 3 portioner

Tid: 2 timmar

En billig och mustig gryta med fläskben och rotsaker.

Ingredienser

  • 1 kg fläskben ( huggna)
  • 1 msk olja
  • 1 stor lök
  • 3 stora morötter
  • 5 potatisar
  • 1 bit kålrot
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persiljestjälkar ca 5 st
  • Ca 1 dl vatten
  • Instruktioner

    Bryn fläskbenen runt om. Lägg i den delade löken och även vitlöken som är delade i mindre bitar. Bryn allltsammans. Salta och peppra. Tillsätt de skalade rotsakerna och bryn en stund till( helst i en stekgryta). Häll på vatten och lägg i periljestjälkarna. Lägg på locket och efterstek ca 1½ timme.

    Kommentarer (1)

    vardagsgourmet 20 oktober 2009

    Det här ger verkligen bardomsminnen. Det här var en av älsklingrätterna mina barn ofta bad om. mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben