Fläskfärsgryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar

Mycket god och lätt gryta som nästan gör sig själv. Värd att testa!

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • ½ vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 6 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400-500 g krossade eller passerade tomater
  • 4-5 dl chilisås
  • Ca 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar ( kalv)
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka och strimla alla grönsaker i lika stora bitar.
    2. Stek sedan fläskfärsen till den har fått en fin färg. Ha nu i allt resterande i receptet och låt grytan koka i ca 2-3 timmar.
    3. Tillsätt och smaksätt mer om det behövs när grytan är färdig.

    Kommentarer (1)

    Eveliinaa 23 oktober 2010

    Super god och lätt att göra :P bra om man har lite att göra hemma så hinner man göra det medan den kokar! Sen är den väldigt nyttig med vilket är ett plus!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben