Fläskfilé á la muurikka

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Går ju att laga inomhus i stekpanna om man vill

Ingredienser

  • 500 g Svensk fläskfilé
  • 2 st morötter
  • ca 50 g smör
  • 12 st champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 dl rött vin
  • 1 burk CANTADOU 4 peppar
  • 3-4 dl grädde
  • 1 tomat
  • Instruktioner

    1. Skär filén i lagoma bitar, skär morötterna i ganska små stavar, hacka purjon och skär svampen. klyfta tomaten.
    2. Stek filén och morötterna i smöret några minuter fräs på purjon och svampen Häll i vinet och koka ha sedan i färskosten och grädden koka ihop, lägg i tomat.
    3. Servera med potatis och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tomasolsson78 11 mars 2012

    suveränt gott, jag tillsatte bara lite salt och peppar som inte var med i receptet

    . 13 mars 2023

    BROR VAD LAGAR DU FÖR NÅGOT

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben