Fläskfilé i chutneysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

God och enkel bjudrätt

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • smör att steka i ( jag änvänder olja )
  • 1 tsk salt ( jag använder örtsalt )
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl mango chutney ( medelstark )
  • 2½ dl grädde 4 %
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk ingefära
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i matfettet, salta och peppra. Lägg över på ett fat. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter. Servera meed ugnsstekt potatis eller kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Bomagnus 5 november 2007

    såsen var någott tam men det kryddar man ju efter behag

    autumn_star 13 januari 2008

    Lagade den igår, supergod! Kommer göra om den fler ggr! =)

    Molgan 1 december 2009

    Tack för ett mycket gott recept. Mvh Molgan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben