Fläskfilé med mozzarellatäcke

Serverar: 4 portioner

Fläskfilén är täckt av ett härligt täcke med mozzarella, basilika, valnötter och vitlök.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 125 g mozzarella (1 paket)
  • 1 dl grillad paprika
  • ½ kruka basilika
  • ½ dl valnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från hinnor och krydda runtom med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filén gyllenbrun runtom. Efterstek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Skär mozzarellan i små tärningar. Tärna paprikan, hacka basilikan, valnötterna och vitlöken. Blanda. Krydda med salt och peppar. Skiva filén och lägg i en eldfast form. Fördela det "italienska täcket" på filén och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
    2. Servera med haricots verts och stekt klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 2 september 2009

    Du har lykats få 5p för denna rätt, GRATTIS, o tack så mycket för receptet.

    Lennart_58 2 september 2009

    Lyckats, skulle det vara. Fy för tryckfels nisse.

    kicki17 20 oktober 2010

    Oj oj oj ... Bland det godaste jag ätit :) Skoj med några nya smaker med valnötter Tack för receptet . Christa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben