Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Gjorde denna idag,behövs någon törstsläckare till. Men supergod för den som gillar hetta i maten.
Dela filén på längden, dela den sedan i ytterligare 3 delar per längd. Salta och peppra och lägg i ugnsform. Vispa ihop crème fraiche, grädde, soja, mango chutney och sambal oelek. Slå det över köttet och strö över champinjonerna och buljongtärningen. Sätt in i 200 grader i mitten av ugnen ca 50 minuter. Serveras med tex potatis och grönt, ev lingonsylt.
Gjorde den här idag och den blev supergod, men jag tog bara ½ tsk sambal. Jag älskar när det bränner till men inte gubben, men gott var det det tyckte vi bägge. Så tack för ett bra recept.
Tack för kommentaren,räcker nog gott o väl med ½tsk för den blev stark.
Mums! Det här var riktigt gott och mycket lätt att göra. Bra råd att vara lite försiktig med sambal oelek.
Tack för kommentaren,det som är så bra är att det är lättlagad men smakrik mat
Mycket god. Vi gjorde hasselbackspotatis till. Min man älskade såsen. Den här såsen ska vi göra i kastrull till grillat kött i sommar.
Vilken bra idé! Själv gör jag oftast Goda grillröran till grillat av alla de slag men såsen fungerar säkert bra den med.Tack för kommentaren!
Tack för ett underbart recept. Men eftersom vi älskar stark mat tog jag hot mango chatney 1 ½ dl och minst 3 tsk sambal oelek. Vi bara njöt. Det var inte sista gången jag gjorde denna rätt. Vi hade bandspagetti till. Du får en 5:a av oss.
Underbart att ni tyckte om det,ska tänka på lite starkare jag med till nästa gång!
Jag lagade denna rätt idag, det va väldigt gott, kommer att göra den igen eftersom jag och min man gillar stark mat.
Jätte gott!!! Gjorde det i en traktörpanna, fungerade oxå bra
Jätte gott!