Blev otroligt uppskattad vid bjudning. I såsen hade jag lite ketchup och kalvfondue. Tyckte själv att såsen blev godare då. Jag hade dessutom brieost istället för den andra osten.
Ingredienser
Ca 500 g fläskfilé
2 dl rött portvin
1-1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 msk margarin
2 dl mörk köttbuljong
2 dl grädde
(1 msk vetemjöl)
2 pkt bladspenat (á 250 g)
200 g champinjoner
Margarin eller smör
100 g roquefortost, om du inte tycker om grön mögelost så ta brieost
Uppskattad vid bjudning jag hade.
Den var god, speciellt såsen! Jag tog också lite ketchup i såsen och det gjorde susen. Tack!
Ska det vara kalvfond eller vad är annars kalvfondue?
Det låter fantastiskt gott! Har några (dumma) frågor innan jag lagar denna rätt för första gången: Ska bladspenaten vara djupfryst och tinas (svårt annars att krama ur vatten)? Räcker verkligen fem minuter i ugnen?