Fläskfilégömma

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett gott och lättlagat recept som passar bra som bjudrätt.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 pkt bacon
  • 1burk skivade champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl eller maizena
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor, fräs den några minuter, lägg i ugnsäker form. Skär eller klipp baconet i bitar,skär svamp o paprika i bitar eller strimlor, hacka löken bryn bacon, svamp, lök och paprika och låt puttra ca 5 min. Strö över lite mjöl och späd med grädde. Häll detta över filén ,ställ i ugnen ca 10 min.
    2. Servera med ris, klyftpotatis eller hasselbackspotatis och en sallad.

    Kommentarer (2)

    solstralen 28 november 2008

    Jättegod rätt som jag bjöd mina gäster på ikväll. Alla tog om MINST två gånger :-)

    systeryster 15 februari 2009

    Blev en festmåltid med potatisgratäng och sallad till. Uppskattat av gästerna som var i alla åldrar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben