Fläskfiléknyten

Serverar: 2-4 portioner

Ett väldigt enkelt recept på en god maträtt som passar till både fin-och vardagliga tillfällen. Snabbt och enkelt att tillaga.

Ingredienser

  • 400-500 g Fläskfilé
  • Färdigutkavlad smördeg eller
  • Smördegsplattor
  • Crème Bonjour med vitlökssmak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Skär upp fläskfilén i skivor och krydda med valfria kryddor efter egen smak. Stek skivorna tills de fått fin färg och är riktigt genomstekta.
    2. Om du köpt färdigutkavlad smördeg, skär då degen i lika stora plattor. Lägg 1-2 bitar av den stekta fläskfilén på varje platta och tillsätt crème bonjour. Börja sedan med att vika upp hörnen på plattorna och därefter ta tag i resterande kanter och pressa ihop med fingrarna så att den inbakade fläskfilén ser ut som små knyten.
    3. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min eller tills knytena fått en gyllenbrun färg.
    4. Tips: Servera tillsammans med potatisgratäng

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben