Fläskfilé´O`Porto

Serverar: 4 portioner

Ett jättegott recept som jag ofta gör. Servera med potatis och en sallad och ett gott vin.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3/4 tsk salt
  • 2 kryddmått grovmald peppar
  • ½-1 apelsin
  • 1-2 msk smör
  • Portvinssås
  • 2 ½ dl sky och buljong
  • 3-4 msk portvin
  • Pressad saft av ½ - 1 apelsin
  • 2 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar och platta ut köttbitarna med handen. Blanda salt, peppar och rivet apelsinskal och gnid in köttet med blandningen. Stek köttskivorna i smör ca 3-4 minuter. Ta upp köttbitarna och håll dom varma. Häll av eventuellt stekfett i pannan och häll i 2 ½ dl vatten. Koka ihop skyn och sila ner den i en liten kastrull. Tillsätt ½ -1 buljongtärning, portvin och pressad apelsin. Koka upp skyn och smaka av den. Blanda potatismjöl i lite kallt vatten och vispa ner i skyn. Koka upp men låt inte såsen koka. Häll den över köttet och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben