Fläskkarréwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är ett supergott recept som vi fick laga till under vår köttutbildning på Ica-skolan i Västerås. Man kan inte tro att det är fläskkarré....

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkarré
  • 1 medelstor purjolök
  • 3 msk olja
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 tsk hot chilisås
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2-3 msk hoisinsås
  • Instruktioner

    1. Skölj fläskkarrén, lägg den i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp, skumma ordentligt och sänk värmen. Lägg på lock och låt koka i ca 30 minuter. Skär purjolöken i ca 3cm stora bitar. Strimla dem sedan i tändsticksstora bitar på längden. Ta upp köttet och spola under rinnande, kallt vatten.Låt svalna. Skär det i så tunna skivor som du kan. Hetta upp oljan i en wok/stekpanna. Fräs köttet under omrörning och tillsätt sedan soja, hot chilisås, hackade vitlöksklyftor och purjolök. Fräs blandningen i ca 2 minuter. Tillsätt hoisinsås och stek i ytterligare 2 minuter under omrörning.
    2. Servera med basmatiris och en god sallad.

    Kommentarer (1)

    gnoaga 9 februari 2010

    Bra betyg att tonåringen tog om mat för en gångs skull.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben