Detta är ett supergott recept som vi fick laga till under vår köttutbildning på Ica-skolan i Västerås. Man kan inte tro att det är fläskkarré....
Ingredienser
500 g benfri fläskkarré
1 medelstor purjolök
3 msk olja
3 msk kinesisk soja
2 tsk hot chilisås
2 hackade vitlöksklyftor
2-3 msk hoisinsås
Instruktioner
- Skölj fläskkarrén, lägg den i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp, skumma ordentligt och sänk värmen. Lägg på lock och låt koka i ca 30 minuter.
Skär purjolöken i ca 3cm stora bitar. Strimla dem sedan i tändsticksstora bitar på längden.
Ta upp köttet och spola under rinnande, kallt vatten.Låt svalna. Skär det i så tunna skivor som du kan.
Hetta upp oljan i en wok/stekpanna. Fräs köttet under omrörning och tillsätt sedan soja, hot chilisås, hackade vitlöksklyftor och purjolök. Fräs blandningen i ca 2 minuter. Tillsätt hoisinsås och stek i ytterligare 2 minuter under omrörning.
- Servera med basmatiris och en god sallad.
Kommentarer (1)
Bra betyg att tonåringen tog om mat för en gångs skull.