Fläskkött med kokosmjölk och röd curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Keang Kien Wahn Muu

Ingredienser

  • 2 - 3 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 röd paprika , grovt tärnad
  • ½ purjolök , strimlad
  • 500 g fläskkött
  • 2 msk Thai Green Curry
  • ( ev . thaibasilika )
  • Instruktioner

    Strimla och fräs köttet i matolja. krydda med Green Curry. Tillsätt kokosmjölk, röd paprika och purjolök. Låt puttra i 3 5 minuter. Servera med äggnudlar. Om du vill variera denna rätt kan du byta ut fläskköttet mot kyckling. Gott att servera til är Thaibasilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JennyV 28 juli 2008

    Denna rätt heter fläskkött med kokosmjölk och röd curry men den innehåller bara grön curry??! Kanske går bra med vilket som?

    miramamman 14 januari 2010

    Mums så gott och enkelt att göra. Jag är så glad över dina recept, de passar min/vår smak. Och eftersom jag köper hela och halva grisar så behöver man få lite variation på skinkstekarna. 5 p av minstingen och 4 av oss andra. en kommentar, jag tog en msk grön curry först och det räckte för styrka åt oss, dessutom tyckte jag det blev osalt, så jag hade i både salt och oystersås, tror köttet borde saltas lite när det steks. jag tog också en påse wokgrönsaker istället för purjo som ungarna inte gillar. Och serverade jasminris till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben