Flingtårta

Mycket uppskattad tårta som räcker till många. (och lättgjord... obs. att den ska vara i ugn över natten)

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 4 dl rice crispies (frukostflingor)
  • Smörkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • 125 g margarin
  • 1 tsk vanillinsocker
  • Garnering
  • 3 dl grädde
  • Krossad dajm eller/och jorgubbar mandarinklyftor
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor i 3 minuter, tillsätt socker vispa 3 minuter. Blanda i rice crispies,bred ut på bakplåtspapper i långpanna. Grädda mitt i ugnen i 125* i 65 minuter. Slå av ugnen och låt kakan vara kvar i ugnen över natten
    2. Smörkräm: blanda äggulor, strösocker , mjöl och grädde. Koka på svag värme tills den tjocknar, dra av och tillsätt margarin och vanillinsocker. låt kallna.( Om krämen delas så använd elvisp)
    3. Bred sen smörkräm över kakan, vispad grädde och till sist dajm eller frukt/ bär!

    Kommentarer (1)

    Carina Eklund 11 juni 2020

    Goda flingtårtan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben