Mycket uppskattad tårta som räcker till många.
(och lättgjord... obs. att den ska vara i ugn över natten)
Ingredienser
4 äggvitor
3 dl socker
4 dl rice crispies (frukostflingor)
Smörkräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
125 g margarin
1 tsk vanillinsocker
Garnering
3 dl grädde
Krossad dajm eller/och jorgubbar mandarinklyftor
Instruktioner
- Vispa äggvitor i 3 minuter, tillsätt socker vispa 3 minuter.
Blanda i rice crispies,bred ut på bakplåtspapper i långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 125* i 65 minuter. Slå av ugnen och låt kakan vara kvar i ugnen över natten
- Smörkräm: blanda äggulor, strösocker , mjöl och grädde. Koka på svag värme tills den tjocknar, dra av och tillsätt margarin och vanillinsocker. låt kallna.( Om krämen delas så använd elvisp)
- Bred sen smörkräm över kakan, vispad grädde och till sist dajm eller frukt/ bär!
Kommentarer (1)
Goda flingtårtan!