Fluffiga tekakor

Serverar: 16-18 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Goda, porösa inte så kompakta och dessutom lite nyttiga då de innehåller havregryn. Smarriga med ost och marmelad eller som jag har på bilden svartvinbärsgelé inte tokigt det heller.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 1 ½ dl fiberberikade havregryn
  • 100 g smör/rapsolja
  • ½ dl vit sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt jäst, 50 g
  • 12 dl c:a specialvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda 2 ½ dl av vätskan med havregrynen och koka ihop till en gröt, tillsätt smör/rapsolja, sirap och salt.
    2. Ljumma resterande vätska i en annan kastrull och smula ned jästen, rör om tills den löst sig.
    3. Rör ihop gröten med jästblandningen och tillsätt mjölet lite i taget.
    4. Knåda för hand eller i matberedare till en slät deg. Låt jäsa i 45 minuter.
    5. Dela degen i 16-18 delar, rulla varje del till en boll och platta ut till en kaka på ca 8-10 cm i diameter.
    6. Nagga och låt jäsa i 15 minuter. Grädda i 250 grader c;a 7-8 minuter.
    7. Pensla efteråt LÄTT med varmt vatten om du vill ha en lite blankare yta.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (2)

    pytte24 5 december 2010

    Mycket luftiga och goda tekakor,tackför ett bra recept!

    Roggan 7 december 2012

    Mycket fluffiga och goda! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben