Fluffmums

Serverar: 50 portioner

Kokosbollar eller gräddbullar- kärt godis har många namn. Baka egna fluffiga och mjuka marängbollar doppade i choklad, nötter och kokos.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl glykossirap
  • 1 dl socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Ca 25 smörgåsrån
  • Garnering
  • 250 g choklad, mörk eller ljus
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl kokosflingor eller hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt glykossirap, socker och vaniljsocker, lite i taget under kraftig vispning. Vispa till en fast smet. Lägg smeten i en spritspåse. Ta ut rundlar ur kexen, ca 5 cm i diameter. Spritsa på smeten. Ställ kakorna i kylen i ca 3 timmar.
    2. Bryt chokladen i mindre bitar, tillsätt oljan. Smält den i mikro eller över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och sedan i kokos eller nötter.
    3. Förvara kakorna i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben