Kokosbollar eller gräddbullar- kärt godis har många namn. Baka egna fluffiga och mjuka marängbollar doppade i choklad, nötter och kokos.
Ingredienser
3 äggvitor
2 dl glykossirap
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
Ca 25 smörgåsrån
Garnering
250 g choklad, mörk eller ljus
2 msk rapsolja
2 dl kokosflingor eller hackade nötter
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt glykossirap, socker och vaniljsocker, lite i taget under kraftig vispning. Vispa till en fast smet. Lägg smeten i en spritspåse. Ta ut rundlar ur kexen, ca 5 cm i diameter. Spritsa på smeten. Ställ kakorna i kylen i ca 3 timmar.
- Bryt chokladen i mindre bitar, tillsätt oljan. Smält den i mikro eller över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och sedan i kokos eller nötter.
- Förvara kakorna i kylen.
Kommentarer (0)