Flygande Jakob med kokosmjölk, blomkål och cashewnötter

Retroklassiker med asiatiska smaker. Kyckling och banan får sällskap av kokosmjölk, blomkål och mango chutney. Byt ut kyckling mot till exempel paprika, morot och broccoli för att göra rätten vegetarisk.

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklinglårfilé
  • 500 g blomkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 bananer
  • ½ msk curry
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Basmatiris
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°C. Putsa och skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna. Bryn kycklingen i olja i en stor stekpanna/gryta 3-4 minuter. Krydda med salt. Tillsätt blomkål, vitlök, curry och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limejuice. Häll över kyckling och sås i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över nötter. Till servering: Servera med limeklyftor och basmatiris

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11
    4.8
    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben