Focacciamuffins

Serverar: 6 portioner

Saftiga och smaskiga muffins utan vetemjöl som passar jättebra till sallad eller soppa.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smält smör
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g fetaost
  • 10-12 kärnfria oliver
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa äggen pösiga med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och vispa ihop till en smet. Häll i det smälta smöret, hackad basilika och alla torra ingredienser. Mosa fetaosten och blanda ihop ordentligt.
    3. Klicka smeten i muffinsbläck eller muffinsformar, ca 6 små. Tryck ner 1 eller 2 oliver i varje muffin. Toppa med flingsalt.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Förvara brödet i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben