Saftiga och smaskiga muffins utan vetemjöl som passar jättebra till sallad eller soppa.
Ingredienser
2 ägg
100 g philadelphiaost
50 g smält smör
½ kruka färsk basilika
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk bakpulver
50 g fetaost
10-12 kärnfria oliver
Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa äggen pösiga med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten och vispa ihop till en smet. Häll i det smälta smöret, hackad basilika och alla torra ingredienser. Mosa fetaosten och blanda ihop ordentligt.
- Klicka smeten i muffinsbläck eller muffinsformar, ca 6 små. Tryck ner 1 eller 2 oliver i varje muffin. Toppa med flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Förvara brödet i kylen.
Kommentarer (0)