Foccaciabröd

Tid: 1 timme 40 minuter

Fluffigt och gott på buffén eller varför inte till drinken!

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1,5 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 10-11 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 250 g brieost
  • 2 dl svarta oliver (urkärnade)
  • 10-15 soltorkade tomater
  • olivolja
  • flingsalt
  • färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet och häll iresten av ingredienserna. Knåda 8-10 min. Jäs i 30-40 min. Kavla ut på en plåt, tryck ner ingredienserna långt. Pensla med olivolja och häll över lite flingsalt och färsk timjan.
    2. Sätt ugnen på 250 grader, men sänk till 200 grader när plåten ställs in. Det tar ca 25 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    loll 29 juni 2008

    Jag gjorde brödet utan fyllning, men med rosmarinkvistar nedstuckna i degen. För jag ville bara ha "bröd" denna gången. Men jag ska absolut testa med fyllning, i helgen får vi gäster från Åland, då tror jag det blir!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben