Förrättsplock

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Ett försnacks som du kan förbereda kvällen innan och ställer fram när gästerna kommer medan du fixar det sista med huvudrätten. Supergott!

Ingredienser

  • Grön tapenade
  • 1 burk gröna oliver
  • 5-6 kapris (valfritt)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • ½-1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Hoummus
  • 1 burk kikärtor
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Chili
  • Tomatpesto
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl pinjenötter
  • ½ dl riven parmesanost
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Svarta kalamataoliver
  • Bröd
  • Crostini
  • Instruktioner

    1. Mixa de olika rörorna och servera i fina skålar.
    2. Skär brödet och häll upp oliver.
    3. Servera med ett lätt rött vin eller ramlösa naturell.

    Kommentarer (2)

    matvesna 15 maj 2009

    Vilket bra tips, ska ha gäster om en vecka och letade efter olika alternativ till förrätt. Detta passar alldeles utmärkt.

    UffeP 23 september 2015

    mumsigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben