Ett försnacks som du kan förbereda kvällen innan och ställer fram när gästerna kommer medan du fixar det sista med huvudrätten. Supergott!
Ingredienser
Grön tapenade
1 burk gröna oliver
5-6 kapris (valfritt)
1-2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk basilika
½-1 dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Hoummus
1 burk kikärtor
1-2 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
Olivolja
Salt
Peppar
Spiskummin
Chili
Tomatpesto
100 g marinerade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
½ dl pinjenötter
½ dl riven parmesanost
½ dl olivolja
½ dl färsk basilika
Salt
Peppar
Svarta kalamataoliver
Bröd
Crostini
Instruktioner
- Mixa de olika rörorna och servera i fina skålar.
- Skär brödet och häll upp oliver.
- Servera med ett lätt rött vin eller ramlösa naturell.
Kommentarer (2)
Vilket bra tips, ska ha gäster om en vecka och letade efter olika alternativ till förrätt. Detta passar alldeles utmärkt.
mumsigt gott