Första glöggpartykakan

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En enkel kaka som passar bra till glöggkvällen eller Luciamorgonen. Använd gärna alkoholfri glögg. Den är billigare.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 50 g smält smör
  • 2 dl glögg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Vispa äggen med farin och strösocker tills det känns lätt och luftigt. Rör ner det smälta smöret, glöggen och kryddnejlikorna. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det sist. Vispa inte, bara blanda. Häll i smord och bröad form. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.

    Kommentarer (1)

    lena4 29 november 2009

    Supergod tycker jag. Kommer att baka den fler gånger. Och ska prova att tillsätta lingonsylt. Tror att det ska passa . Betyget blir en femma från oss. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben