Formtoppningsfrallor

Serverar: 20 portioner

Saftiga frukostbullar

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • ½ dl solroskärnor
  • 2 rivna morötter
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl linfrö
  • ½ msk salt
  • 12 dl dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Blanda ner olivolja, honung, morötter, solroskärnor, linfrö och salt. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen fast och smidig. Låt jäsa under bakduk 40 min.
    2. Häll upp på mjölat bord och knåda degen smidig (ev. extra mjöl) Dela i 20 bitar och gör bollar.
    3. Lägg bullarna på plåten och låt jäsa 30 min till.
    4. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen på 225° i ca 12 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben