Forsvikare

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag 1 timme

Saknade korvrecept i olika forum. Blandade och prövade mig fram till detta recept, men det går självfallet att hitta på egna fyllningar och kryddningar. Krydda gärna mer än mindre tycker jag. Tänk dock på att fylla korvskinnen löst. De expanderar när du steker eller grillar dem. Korvskinn, eller fjälster hittar du i en välsorterat matvaruaffär. Passa på att köpa runt Jul då de flesta affärer tar in detta. Går att frysa.

Ingredienser

  • 2,7 kg benfri fläskkarre
  • 4 hg rökt sidfläsk 
  • 3 gula lökar
  • 4-6 vitlöksklyftor 
  • 4 tsk mejram
  • 2 tsk koriander
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1/2 riven muskot
  • 1,5 dl vitt vin (chardonnay)
  • 5 meter fjälster av naturtarm
  • Instruktioner

    1. Skär karré  i lämpliga bitar för malning. Skär bort ev svål från sidfläsk och släng svålen. Skär bort fettrand och lägg med karrén.  Hacka resterande sidfläsk i små små bitar
    2. Lägg allt kött och fett i frysen i 30 min
    3. Hacka gul lök fint och fräs med hackad vitlök, försiktigt i neutral olja, låt svalna.
    4. Mal karré, fett och lök. Blanda med sidfläsket, kryddor och vin till bra konsistens. 
    5. Stek ett smakprov av smet. Justera ev smak.
    6. Stoppa korvar i fjälster med hjälp av ett s.k. korvhorn, där skinnet träs upp på korvhornet. Antingen som ett tillbehör till en hushållsassistent eller "manuellt" utan maskinell hjälp.
    7. Vänta 24 timmar, ladda grillen och öppna en pilsner!

    Kommentarer (2)

    Te55em 6 augusti 2011

    Stoppar i en lång rad, snurrar sedan med jämna mellanrum för lagom längd på korvarna.

    Te55em 7 augusti 2011

    Har kompletterat receptet med fjälster, hur man får tagpå det och ytterligare beskrivning hur man stoppar korven med maskin eller manuellt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben