Fragolone Florian

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket spännande jordgubbsdessert med italienskt ursprung.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk balsamvinäger (balsamico)
  • citronmeliss
  • Kräm
  • 240 g mascarpone
  • 4 msk vatten
  • 1 msk vanillinsocker
  • Instruktioner

    Skölj jordgubbarna, torka dem i hushållspapper. Snoppa jordgubbarna, alla utom sex som ska vara garnering. Dela de jordgubbar som inte ska vara garnering i fyra delar. Lägg jordgubbarna i en skål, strö på florsocker och tillsätt balsamvinäger. Rör om väl och täck över. I minst 30 minuter eller upp till fyra timmar. Blanda mascarponeosten med vatten och vanillinsocker. Fördela jordgubbarna i portionsskålar, toppa med mascarponekrämen. Garnera varje portion med en kvist citronmeliss och en jordgubbe.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben