Franskt ris à l´amande

Serverar: 6 portioner

Ris à la malta är en klassiker. Här är en fransk variant med mandel och körsbärssylt. Det är alltid kul att variera sig lite.

Ingredienser

  • 1/4 dl grötris
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl sötmandel
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Körsbärssylt
  • Instruktioner

    1. Koka upp riset med vatten enligt förpackningens anvisningar. Späd med mjölken och koka till risgrynsgröt. Låt den svalna.
    2. Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Vispa grädden tills den är tjock.
    3. Rör ner hackad mandel, strösocker och vaniljsocker i gröten. Rör till sist ner den vispade grädden.
    4. Häll upp desserten i portionsglas. Servera med körsbärssylt eller en körsbärskompott.

    Kommentarer (1)

    fredrikopetra 1 december 2009

    Lite dansk som jag är i blodet så måste jag bara..... men trots att namnet låter franskt så är den väldigt dansk. Ha det gott i jul Fredrik

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben