Ris à la malta är en klassiker. Här är en fransk variant med mandel och körsbärssylt. Det är alltid kul att variera sig lite.
Ingredienser
1/4 dl grötris
5 dl mjölk
½ dl sötmandel
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1-2 tsk vaniljsocker
Körsbärssylt
Instruktioner
- Koka upp riset med vatten enligt förpackningens anvisningar. Späd med mjölken och koka till risgrynsgröt. Låt den svalna.
- Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Vispa grädden tills den är tjock.
- Rör ner hackad mandel, strösocker och vaniljsocker i gröten. Rör till sist ner den vispade grädden.
- Häll upp desserten i portionsglas. Servera med körsbärssylt eller en körsbärskompott.
Kommentarer (1)
Lite dansk som jag är i blodet så måste jag bara..... men trots att namnet låter franskt så är den väldigt dansk. Ha det gott i jul Fredrik