Frastryffel

Serverar: 30 portioner

Denna mörka chokladtryffel innehåller frasiga kex och annat gott. Skär tryffeln i små bitar och njut dem till en kopp kaffe eller som dessert efter en god middag.

Ingredienser

  • 600 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 msk likör eller rom
  • 10 digestivekex
  • 5 dl cornflakes
  • 4 dl kalaspuffar
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål med hög kant. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör runt så att chokladen smälter.
    2. Vispa ner det mjuka smöret i klickar. Smaksätt med likör eller rom.
    3. Blanda kexbitar med cornflakes och kalaspuffar. Varva de frasiga ingredienserna med chokladsmeten i formen. Ställ formen i kylen och låt tryffeln stelna. Skär sedan i småbitar och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben