Fredags-kotlett

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gluten- och laktosfritt! Obs fetaost av får är laktosfri!

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter á 200 g
  • Olja till stekning
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1½ msk färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • 1½ msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
  • Paprikabädd
  • 600 g paprika i olika färg
  • 1 purjolök
  • 3-4 skalade, hackade vitlöksklyftor
  • Olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förp tärnad fetaost á 280 g
  • 12-16 svarta oliver
  • Kryddgrönt till garnering
  • Sallad
  • Olika salladssorter efter smak
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Snitta fettranden på kotletterna som ska vara rumstempererade. Stek i olja. Krydda. Håll dem varma täckta med folie i svag ugnsvärme. Skär de urkärnade paprikorna i 1 cm breda strimlor och purjolöken i 2 cm längre bitar. Fräs grönsakerna halvmjuka med vitlök i olja. Krydda. Lägg dem på serveringsfat och blanda i avrunna osttärningar och oliver. Lägg kotletterna ovanpå. Garnera med kryddgrönt och paprikalock. Vispa ihop senap och olja droppvis. Rör i vatten. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Servera med kokt pressad potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben