Fredagslasagne

Tid: 40 minuter

Lasagne med liten twist som jag hittat i någon tidning.. Men har modifierat den lite efter mitt behag

Ingredienser

  • 1 pkt lasagneplattor
  • 1 röd lök, finhackad
  • 400g köttfärs
  • 1 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 brk olivcreme
  • 1-2 tsk timjan
  • 4-5 tomater, skivade
  • 2-3 mozzarellaostar, skivade
  • Riven parmesanost
  • Färsk basilika
  • Béchamelsås
  • 3-4 msk smör
  • 5 msk mjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs smör och mjöl i kastrull. Häll i de övriga ingredienserna till såsen och låt sjuda upp under omrörning tills den tjocknat. Dra sedan av från plattan.
    2. Fräs löken och häll över köttfärs, soja, vitlök, olivcreme och timjan.
    3. Ta fram en ugnsfast form och lägg ett tunt lager béchamel. Lägg därefter ett lager plattor, och sedan köttfärs. Varva tills formen är full. Avsluta med béchamel. Toppa med med tomatskivor, mozzarella och basilikablad. Strö sedan över parmesan.
    4. Grädda i 200 C i ca. 20 min.
    5. Enligt ursprungs receptet ska det här räcka till 6 port. men min erfarenhet är att det blir väldigt snålt. Dubbla gärna mängden köttfärs och béchamel så blir den mycket fylligare och räcker till 6 vuxna!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben