Fredagssallad

Serverar: 4 portioner

Fredag är ofta tacos i Sverige :) . Även för oss, ibland. Men framför allt är det plock. Detta är en plocksallad. Med en enkel bas, och sedan det man önskar i små skålar så alla får göra sin egen. Basen är lika från gång till gång, tillbehören varierar mycket...

Ingredienser

  • Bassalladen
  • 250 g penne
  • 250 g grön bönsallad, Ica
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärtar
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 gurka, hackad
  • 4 ananasringar, i bitar
  • 150 g sparrisknoppar
  • 1 röd lök, skivad
  • 150 g cocktailtomater
  • Kalamatoliver
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och spola snabbt av den. Häll av spadet från räkorna och kräftstjärtarna.
    2. Blanda sedan ihop bassalladen medans pastan är ljummen. Även oljan ska med från fetaosten, det blir dressingen till alltihopa. Salta och peppra.
    3. Fixa tillbehören och lägg upp i småskåar för var och en att plocka det de själva vill. Eller använd de tillbehör just du och din familj gillar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben