Fredag är ofta tacos i Sverige :) . Även för oss, ibland. Men framför allt är det plock. Detta är en plocksallad. Med en enkel bas, och sedan det man önskar i små skålar så alla får göra sin egen. Basen är lika från gång till gång, tillbehören varierar mycket...
Ingredienser
Bassalladen
250 g penne
250 g grön bönsallad, Ica
170 g skalade räkor
170 g kräftstjärtar
150 g tärnad fetaost i olja
Flingsalt
Svartpeppar
Tillbehör
1 gurka, hackad
4 ananasringar, i bitar
150 g sparrisknoppar
1 röd lök, skivad
150 g cocktailtomater
Kalamatoliver
Instruktioner
- Koka pastan och spola snabbt av den. Häll av spadet från räkorna och kräftstjärtarna.
- Blanda sedan ihop bassalladen medans pastan är ljummen. Även oljan ska med från fetaosten, det blir dressingen till alltihopa.
Salta och peppra.
- Fixa tillbehören och lägg upp i småskåar för var och en att plocka det de själva vill. Eller använd de tillbehör just du och din familj gillar.
Kommentarer (0)