Fredagsscampi

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagat och jättegott!

Ingredienser

  • 400-500 g scampi eller skalade räkor
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2-3 msk tomatpure eller chilisås
  • 2-3 msk konc. apelsinjuice
  • Instruktioner

    Fräs de finfördelade grönsakerna i ett par minuter. Tillsätt vitlök, buljongtärning, tomatpure, vatten, grädde, juice och kryddor och koka ihop ca. 5 minuter. Tillsätt scampin (eller räkorna) och låt det hela bli varmt. Servera med kokt ris, bröd och färsk gurka

    Kommentarer (1)

    May Welin 30 december 2017

    Gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben