Frövi tekakor

Serverar: 25-50 portioner

Mycket goda tekakor

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 1 liter lättmjölk
  • 75 g jäst
  • 175 margarin
  • ½ dl socker gärna farinsocker
  • 1 msk salt
  • Ca 2 liter vetemjöl + lite till utbakning
  • Instruktioner

    1. Lägg havregryn i en bunke värm mjölken till 37 grader, låt stå och svälla i 15 minuter ( mjölk+havregryn). Smula jästen och smält margarinet, tillsätt övriga ingredienser.
    2. Låt jäsa i bunken i 20-30 min.
    3. Kavla degen i cm-tjocka, tag ut kakor, låt jäsa 30 min på plåt.
    4. 225 grader 8-10 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34
    4.5
    1 h 40 min
    4

    Kommentarer (2)

    Milla81 19 mars 2008

    De här tekakorna gjorde min mamma när jag var liten.. De är verkligen jättegoda! Jag brukar sjäv baka dom men jag orkar inte kavla och göra tekakor. Jag gör 48 småbullar istället. Milla

    MrsNetis 17 februari 2009

    Hej! Såg att du inte hade någon bild, jag råkade ha en. Hoppas det gick bra att jag la till den. Visst är de goda!! Mvh Mrs Netis

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben