Frostrisbollar

Serverar: 25-30 portioner

Barnens favorit, bollarna blir krispigt goda av chokladfrostis. De äldre barnen kan gärna vara med trycka ihop bollarna, de mindre kan klicka ut dem i pappersformar. Bollarna går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl florsocker (125 g)
  • 1 dl kakao
  • rivet skal av en apelsin
  • 8 dl frostis med chokladsmak, krossad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Blanda florsocker, kakao, apelsinskal och frostis i en skål. Häll smöret över och blanda runt. Låt vila en stund så att smöret svalnar något. 2. Krama ihop till bollar med hjälp av handen. Låt dem kallna. Förvara dem i en plastlåda med lock och låt dem stå svalt tills de ska serveras.

    Kommentarer (1)

    hnord 13 september 2009

    Vad är frostis?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben