Skorpor bakade utan smör och med nötter och frön- goda till kaffet eller smoothien men också att krossa över fil eller yoghurt.
Ingredienser
3 ägg
½ dl rörsocker
1 dl hasselnötskärnor
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl blå vallmofrön
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Hacka nötkärnorna grovt. Tillsätt nötkärnor och frön till äggsmeten.
Sikta ner bakpulver och vetemjöl och rör försiktigt samman till en något kladdig deg.
- Klicka ut degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Längderna ska vara lika långa som plåten. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Skär de nygräddade längderna i sneda, smala snittar. Lägg sedan tillbaka dem på plåten med snittytan upp. Rosta skorporna mitt i ugnen 8-10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna eftertorka en stund med ugnsluckan på glänt.
Kommentarer (0)