Frukostbiscotti

Serverar: 35 portioner

Skorpor bakade utan smör och med nötter och frön- goda till kaffet eller smoothien men också att krossa över fil eller yoghurt.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl rörsocker
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl blå vallmofrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Hacka nötkärnorna grovt. Tillsätt nötkärnor och frön till äggsmeten. Sikta ner bakpulver och vetemjöl och rör försiktigt samman till en något kladdig deg.
    3. Klicka ut degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Längderna ska vara lika långa som plåten. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
    4. Skär de nygräddade längderna i sneda, smala snittar. Lägg sedan tillbaka dem på plåten med snittytan upp. Rosta skorporna mitt i ugnen 8-10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna eftertorka en stund med ugnsluckan på glänt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben