Lägg havregrynen i en bunke, värm mjölken och fettet till 40 grader. Häll över grynen och låt stå 15 min. Smula ner jäst tillsätt brun farin och salt. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet och arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 eller för hand 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen i bunken, klappa ut degen i en smord långpanna med mjölad hand. Skåra degen med en mjölad slickepott eller kniv. Nagga. Pensla lätt med mjölk, strö på havregryn. Låt jäsa 30 minuter.
Grädda i 15-20 minuter, låt svalna innan det brytes i rutor.
Ett av mina favoritbröd. Både att baka och att äta!
Gott bröd! :)
Snabbt och smidigt bröd som alla gillar.
Tackar så mycket, bra recept. Det blev ett mycket gott bröd och det är lätt att göra.