Frukostbröd med fiberberikade havregryn

Serverar: 24 portioner

Gott, nyttigt och fluffigt matbröd.

Ingredienser

  • 5 dl ICA fiberberikade havregryn
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 dl flytande margarin eller olja
  • 50 g jäst
  • 2 msk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Mjölk
  • ICA fiberberikade havregryn
  • Instruktioner

    1. Lägg havregrynen i en bunke, värm mjölken och fettet till 40 grader. Häll över grynen och låt stå 15 min. Smula ner jäst tillsätt brun farin och salt. Rör tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt mjölet och arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 eller för hand 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen i bunken, klappa ut degen i en smord långpanna med mjölad hand. Skåra degen med en mjölad slickepott eller kniv. Nagga. Pensla lätt med mjölk, strö på havregryn. Låt jäsa 30 minuter.
    4. Grädda i 15-20 minuter, låt svalna innan det brytes i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    marwis 16 oktober 2008

    Ett av mina favoritbröd. Både att baka och att äta!

    Mikaela1985 8 maj 2010

    Gott bröd! :)

    Misspingvin 22 mars 2011

    Snabbt och smidigt bröd som alla gillar.

    fredrikp 6 februari 2014

    Tackar så mycket, bra recept. Det blev ett mycket gott bröd och det är lätt att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben