Om du någon gång – lat och skuldmedveten – köpt färdigskalad, skivad, tärnad frukt i snabbköpet och sedan undrat varför när du kommer hem och upptäcker att frukten visserligen är färgstark men smakar mesigt, så är det här räddningen. Alltså, allt man stoppar i knäcksås smakar gott och det här är en fantastisk efterrätt till vardags och till och med till fest.
Ingredienser
½ dl ljust muscovadoråsocker
2 msk strösocker
Drygt 1 dl ljus sirap
30 g smör
1 ¼ dl vispgrädde
Lite strösocker smaksatt med vanilj
Ca 350 g tärnad och skivad frukt
Instruktioner
- Smält socker, sirap och smör i en kastrull och låt det koka i 5 minuter.
- Tillsätt vispgrädde och vaniljsocker, rör om och ta sedan kastrullen från värmen.
- Fördela såsen i två koppar eller små skålar och lägg upp frukten på två tallrikar eller på ett fat.
Liknande recept
Kommentarer (0)