Fruktfondue med knäcksås

Serverar: 2 portioner

Om du någon gång – lat och skuldmedveten – köpt färdig­skalad, skivad, tärnad frukt i snabbköpet och sedan undrat ­varför när du kommer hem och upptäcker att frukten visserligen är färgstark men smakar mesigt, så är det här räddningen. Alltså, allt man stoppar i knäcksås smakar gott och det här är en fantastisk ­efterrätt till vardags och till och med till fest.

Ingredienser

  • ½ dl ljust muscovado­råsocker
  • 2 msk strösocker
  • Drygt 1 dl ljus sirap
  • 30 g smör
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • Lite strösocker smaksatt med vanilj
  • Ca 350 g tärnad och skivad frukt
  • Instruktioner

    1. Smält socker, sirap och smör i en kastrull och låt det koka i 5 minuter.
    2. Tillsätt vispgrädde och vaniljsocker, rör om och ta sedan kastrullen från värmen.
    3. Fördela såsen i två koppar eller små skålar och lägg upp frukten på två tallrikar eller på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben