Fruktgodiskaka

Fruktig och god.

Ingredienser

  • 2 dl aprikoser
  • 2 dl torkade fikon
  • 2 dl papaya
  • 2 dl russin
  • 1 1/2 dl cashewkärnor
  • 1 1/2 dl solroskärnor
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl strödadlar
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1 dl fruktjuice
  • 2 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skölj och blötlägg aprikoser, fikon och papaya några timmar. Häll bort allt vatten och finhacka eller mal frukten. Blanda.
    2. Hacka cashewkärnorna och tillsätt dem. Tillsätt övriga ingredienser och blanda.
    3. Smörj en lämplig form och strö eventuellt över kokosflingor i ett mönster. Pressa ner massan i formen och platta till ordentligt. Ställ formen i kylskåp 1-2 dygn.
    4. Serveras i skivor. Kakan passar både som godis och till dessert, gärna då med lite vispgrädde.
    5. Godismassan kan också fyllas i vanliga musselformar. Halvera då receptet.
    6. Fruktkakan är mycket hållbar i kyl men den går också bra att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben