Frukthattar

Serverar: 4 portioner

Enkel och mycket god efterrätt!

Ingredienser

  • 1 burk ananas (ca 560 g) i skivor
  • 1 burk (ca 420 g) persikor i halvor
  • Knäcksmet
  • 1 påse (35 g) mandelspån
  • 50 g margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Lägg väl avrunna ananasskivor i en ugnssäker form. Placera en persikohalva med den kupiga sidan upp på varje ananasskiva.
    2. Blanda samman ingredienserna till knäcksmeten i en kastrull. Sjud smeten några minuter. Häll en sked av smeten på varje "hatt". Ställ in i ugnen i 225 grader, ca 5-10 minuter.
    3. Serveras avsvalnad med en klick glass eller vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben