Fruktkaka/paj

Serverar: 1 portioner

Man kan ta precis vilka bär eller frukter man vill. Det går också bra med äppelmos eller sylt. Jag brukar göra receptet dubbelt, då blir den högre och räcker till fler!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • margarin
  • pärlsocker
  • frukt/bär/sylt
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt.Rör försiktigt i mjölet. Smörj en pajform och häll i smeten. Strö över fruktbitar/bär/sylt. Hyvla margarin med en osthyvel (går bäst om man har haft margarinet i frysen en stund först)och lägg skivorna uppepå frukten. Strö över pärlsocker. Grädda längst ner i ugnen 175 grader 35-40 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben