Efter en soppa passar denna varma dessert jättebra.
Ingredienser
½ dl vetemjöl
3 ägg
2 ½ dl mjölk
400 g keso
½ dl honung
Fyllning
3 ringar ananas i egen juice
1 litet äpple
50 g torkade aprikoser
50 g urkärnade katrinplommon
½ dl hackade nötter
1 tsk smör eller margarin till formen
Tillbehör
Apelsinsås eller gräddmjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Rör samman mjöl och ägg och späd med mjölken. Tillsätt honung och keso.
- Skär all frukt i tunna strimlor. Lägg dem i botten på en vid smord ugnssäker form, tillsammans med nötterna. Häll över kesoblandningen och grädda i ca 40 minuter eller tills puddingen känns fast. Apelsinsås görs enklast på lätt koncentrerad juice, som kokas upp och reds med lite potatismjöl.
Kommentarer (1)
Lät spännande. Måste testa :)