Fruktsalami

Serverar: 1 portioner

Försvinnande lik originalet men här i en söt tappning med nötter och frukt. Servera den på julens gottebord eller till ostbrickan.

Ingredienser

  • 200 g torkade fikon, ca 3 dl
  • 100 g torkade aprikoser, ca 1½ dl
  • 50 g torkade dadlar, ca 3/4 dl
  • Ca 1 dl hackade pistaschmandlar
  • Ca 1½ dl hackade valnötter
  • 3 msk konjak
  • Garnering
  • Ca 1 dl finhackade valnötter och pistaschmandlar
  • Instruktioner

    1. Finhacka den torkade frukten och blanda samman med hackade pistaschmandlar och valnötter. Använd gärna matberedare. Tillsätt konjak och arbeta samman tills massan hänger ihop.
    2. Rulla ut och forma massan till en ca 35 cm lång "korv". Man kan även göra två mindre. Rulla korven i nöt- och mandelhack. Rulla in i bakplåtspapper och förvara kylskåpskallt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben