Fudgekladdkaka

Dessa är som godis. Svårt att bara ta en.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakbulver
  • Glacyr
  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ( ca. 35 x 20 cm. ) med smort smörpapper. Smält smöret. Ta av från plattan och rör ner ägg och socker. Blanda ner resten. Bred ut i långpannan och grädda ca. 15 - 20 minuter. Vänd upp kakan på ett smörpapper uch dra bort det pappret som var i botten. Gör glacyren. Blanda allt utom smöret i en kasrull. Låt koka ca. 10 - 15 minuter tills det tjocknar. Blanda ner smöret. Bred ut glacyren över bottnen och låt stelna. Skär upp i rutor. Servera ev. med grädde eller som dom är.

    Kommentarer (1)

    fegis 24 mars 2010

    Kanongod kaka! Den var lätt att göra och var verkligen smaskig. Kommer att göras flera gånger. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben