Fullkornsbiffar

Serverar: 2 portioner

Billigt och enkelt samt väldigt nyttigt. Lite planering då vetekrosset måste blötläggas.

Ingredienser

  • 1½ dl vetekross
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk buljongextrakt
  • 1 liten gul lök
  • 2 kryddmått mejram
  • 2 kryddmått timjan
  • 1 stor kokt potatis
  • 2 msk sojamjöl
  • Örtsalt
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Blötlägg vetekrosset i 6 timmar och koka det sedan i dubbla vattenmängden med tillsatt buljongextrakt. Koka i 30 minuter och låt grynen svälla ytterligare en stund.
    2. Blanda grynen med den fint hackade löken, den mosade potatisen och sojamjölet. Krydda och forma biffarna. Stek dem vackert bruna på svag värme och servera med rödbetor eller rårörda lingon och en god vitkålssallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben